Banff National Park

Tunnel Mountain Trail

Via de Bow Valley Parkway en een klein uurtje tevergeefs wild-life spotten komen we aan in Banff. Nadat we onze auto in de parking van het hotel hebben geparkeerd gaan we op verkenning richting Banff centrum. In Banff is het beduidend drukker dan in Jasper centrum.

Banff Wolf Street
Banff Wolf Street

De vele souvenirshops en eetgelegenheden, coffee bars afgewisseld met een aantal sportwinkels trekken vele bezoekers. We wandelen langs de Bow river om de rust opnieuw op te zoeken. Onderweg komen we “The Banff Canoe Club” tegen, dit zetten we zeker op de planning tijdens ons verblijf hier.

Banff Canoe Club
Banff Canoe Club

We zoeken nog een korte hike in de onmiddelijke omgeving van Banff. De Tunnel Mountain Trail, op wandelafstand van het centrum. 4.3 km heen en terug en een kleine 300 hoogtemeters. Ideaal om onze namiddag te starten.

Tunnel mountain trail
Tunnel mountain trail

Nadien bezoeken we nog het Banff National Park Museum. Met onze National Parks Discovery pass hebben we gratis toegang. Een gewoon ticketje kost 3.99 CAD. Het museum bevat een grote collectie opgezette dieren die grotendeels voorkomen in de nationale parken.

Lake Minnewanka Trail

Vandaag willen we een stuk van de Lake Minnewanka trail wandelen. Er is echter 1 probleem, Berry Season, en dat betekent beren…  Tot voor kort waren de trails rond Lake Minnewanka afgesloten nadat een beer een tent vertrappelde op de backcountry campsite aan het meer. Een andere persoon werd aangevallen en in zijn hand gebeten door een grizzly. Mooie vooruitzichten dus… De trails zijn weer open maar er gelden een aantal regels: Groepen van minimum 4 personen & bear spray is verplicht zoniet kan je het risico lopen op een boete van 25 000 CAD of opgegeten te worden door een beer..

Lake Minnewanka
Lake Minnewanka
Black bear
Black bear

Nog voor we goed en wel aan de trail beginnen spotten we al een beer net voorbij de parking. De dag kan niet beter beginnen! We wandelen verder richting Stewart Canyon, het begin van het restrictieve gebied. Op de brug wachten we op mede hikers die ons kunnen vergezellen tot aan de backcountry campsite LM8.  Niet veel later komen we in contact met een groep van 4 Australiërs die een uurtje willen wandelen in dezelfde richting. We sluiten aan en op het einde van de tocht hebben we 15.5km in de benen, een lang uurtje dus!

Lake Minnewanka Trail
Lake Minnewanka Trail

Langs het pad zagen we verschillende sporen van de aanwezigheid van beren. Maar pas toen we terug aan de brug kwamen was het prijs! Een grizzly mom met 3 kleine cubs zwemde het water over richting de oever die net waren afgewandeld. Prachtig beeld om onze hike te beëindigen. We nemen afscheid en wandelen terug tot aan de parking. De “day use area” is inmiddels herschapen tot picknick area bij uitstek. Het is aanschuiven om een plaatsje te vinden.

Sulphur mountain

Een populaire trekpleister in Banff is Sulphur mountain. Vanop de parking, gelegen aan het einde van Mountain Ave. heb je 2 mogelijke opties. De gondels nemen richting de top of te voet naar omhoog via een lange kronkelende weg. Ons jeugdig enthousiasme neemt de bovenhand en we kiezen voor de benen weg. Als snel zijn we aan het puffen. Deze wandeling is uiteindelijk goed voor 743 hoogtemeters en 12 km (heen -en terug). De prachtige uitzichten onderweg en van op de top maken het deze klim meer dan waard.

Sulphur mountain trail
Sulphur mountain trail

Boven in het restaurant genieten we als beloning nog van een “dessert dish” en een lokaal biertje met een toepasselijke naam. Heel lekker!

Banff Canoe Club

Wat zeker niet mag ontbreken bij een bezoek aan Banff is een kano/kajak/sup tocht op de Bow River. Hiervoor doen we een beroep op de Banff Canoe Club.

Banff Canoe Club
Banff Canoe Club @ Bow River

Kano met op de achtergrond Mount Rundle
Kano met op de achtergrond Mount Rundle

Banff Upper Hot Springs

Een unieke mix van mineralen & gassen in combinatie met een aangename watertemperatuur maakt van de Upper Hot Springs één van de meest bezochte trekpleisters van Banff. Deze hoogst gelegen hot spring van Canada is zeker leuk voor een kort bezoekje maar helaas is het er altijd op de koppen lopen. Zelfs na 22u s’avonds is het er nog steeds druk.

Banff Upper Hot Springs
Banff Upper Hot Springs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.