Rallarvegen: Haugastøl – Finse – Haugastøl

Vandaag staat er een (relaxed) fietstochtje op de planning, 27,4km van Haugastøl naar Finse (en terug..) langsheen de Rallarvegen. Deze “bekende” fietstocht, langsheen de weg die gebruikt werd bij de aanlag van de Bergen railway line, trekt jaarlijks duizenden fietsers aan. S’ochtends vertrekken we met de wagen vanuit Geilo richting Haugastøl, een korte rit naar de startplaats van de Rallarvegen. Het is een zonnige dag en we hebben er zin in!

We parkeren onze wagen bij het station van Haugastøl en gaan te voet een 300 meter verder langs de baan richting het Turistcenter. Onze fietsen zijn spijtig genoeg thuis gebleven dus maakten  we gebruik van de uitleenservice van Haugastøl.no. Voor 1100 NOK lenen we 2 fietsen voor de volledig dag. Niet goedkoop maar er zijn dan ook weinig alternatieven beschikbaar…  Eén van de alternatieven is een fiets huren in Geilo en de trein nemen richting Finse of Haugastøl. Dit zou iets goedkoper uitkomen maar we willen ons de moeite besparen…

De fietsen werden speciaal ontwikkeld door DBS voor de Rallarvegen. 8 vitessen en 3 remmen horen ervoor te zorgen dat je veilig aankomt op je bestemming. Verder krijg je ook nog een pin van de Rallarvegen en een aantal stickers. Off we go!

We steken de straat over en beginnen aan de tocht. Vooraleer we Finse bereiken moeten we eerst een 220 meter stijgen en de 8 vitessen maken bepaalde hellingen net iets uitdagender. Naarmate we Finse naderen verslechtert de toestand van de weg.  Onderstaand een aantal foto’s van onze tocht genomen met een gsm die spijtig genoeg de volgende dag sneuvelde op de rotsen van de Hallingskarvet.

rallarvegen5

rallarvegen

rallarvegen3

rallarvegen2

Nabij Finse parkeren we de fietsen en lunchen we aan de rand van het meer. Nadien beginnen we aan de terugtocht.

Onderstaand nog een overzicht van de GPS tracker:

screen-shot-2016-10-22-at-12-31-50

 

Het was een leuke maar vermoeiende dag uitstap. +- 55km fietsen/mountainbiken was ook al weer effe geleden… Een aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.