Joffre Lakes Provincial Parks – Sun Peaks

Vandaag rijden we van Whistler naar Sun Peaks. Onderweg staat er een bezoek aan Joffre Lakes Provincial Parks op de planning.

Onderweg vanuit Whistler naar Joffre Lakes Provincial Park
Informatief paneel op de parking

De trail loopt langs de lower, middle & upper Joffre Lakes. Het is een stevige wandeling maar van zodra je één van de meren hebt gezien kijk je uit naar het volgende..

Eerst bergaf richting het eerste meer, daarna steil bergop.
Op sommige plaatsen is het pad sterk geaccidenteerd

De mooie turquoise kleur en het uitzicht op de bovenliggende gletsjer, een prachtig beeld dat zo van een postkaart kan komen.

Middle Joffre Lake
In Memoriam – Colette Titterton – Whistler Hiking Companions

De meeste bezoekers geven verstek bij het viewpoint bij het upper Joffre lake. Wij wandelen door richting de camp grounds ongeveer 1 km verder langs de rand van het meer. Aan de geïmproviseerde “heli-pad” houden we een pauze om van het uitzicht te genieten alvorens terug te keren. We zijn er helemaal alleen terwijl de eerste viewpoint volloopt.

Upper Joffre Lake

Een wandeling van 9km (heen en terug) met 431 hoogtemeters. Volgens de signalisatie aan de ingang moet je rekening houden met 3.5hr one-way. Wij zijn terug aan de wagen na 2h 45m exclusief pauze, onze training vooraf loont zich..

Upper Joffre Lake bij de Heli-spot/camping

We rijden verder richting Lillooet een klein stadje in een woestijnachtig gebergte. De buitentemperatuur bedraagt er 37 graden. We gaan op zoek naar lunch en komen terecht bij een bakkerij rechtover het visitor centre. Een lekkere Danish figure eight en we kunnen terug de baan op richting Kamloops.

Lillooet
39,6 graden, onderweg vanuit Lillooet richting Kamloops

In Kamloops houden we een kleine tussenstop aan de Walmart voor boodschappen, nog een klein uurtje rijden en we arriveren aan onze volgende bestemming de B&B van Isabelle – A Suite Retreat te Whitecroft, Sun Peaks. De B&B heeft slechts 1 kamer te huur maar wat voor één. Een zeer mooi ingerichte, volledig uitgeruste studio, voorzien van alle benodigdheden en technologische snufjes. Buiten voorzien van een terras met fire-pit, outdoor bbq, hot tub & infra-rood sauna… Zeker een aanrader!!!

De volgende ochtend voorziet Isabelle ons van een zeer lekker ontbijt. Voldoende energie om opnieuw de bergen in te trekken. We verlaten de B&B richting het nabij liggende ski-oord Sun Peaks. Om 10 uur stipt gaan de liften er open. We kopen een hiking & sightseeing dag pas en nemen de lift naar boven. Al vanuit de lift spotten we een hert op de ski-piste/bike-trail.

Sun Peaks
Mooie verzichten

De langst mogelijke aangeduide trail is 6.8 km maar er zijn een aantal extra lussen mogelijk. We verzamelen uiteindelijk 11km en 472 hoogtemeters.

Onderweg komen we een hertje tegen op het wandelpad
Over de ski-pistes richting Mount Tod
De eerste wandeling gaat richting een bergmeertje
Top of Mount Tod – 2152m
Wandeling onder Mount Tod
Ski-lift – Top of the World

Op naar de volgende bestemming Clearwater & het Wells Gray Provincial Park.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.